Zondag 30 maart: Ben van den Dungen (saxofoon)

Deze zondag zal saxofonist Ben van den Dungen te gast zijn. Ben is

niet alleen een oude bekende in de Haagse jazzscene, maar ook ver daarbuiten: hij speelde in de ruim 30 jaar dat hij musicus is meer dan 4500 concerten in zo'n 60 landen. Ben is ondermeer bekend van het Van den Dungen/Hoogendijk Quintet, Brand New Orleans en het quintet Tango Extremo. Zijn nieuwe CD 'Ciao City' is goed ontvangen en met zijn nieuwe quartet speelt hij dit jaar op

het North Sea Jazzfestival.


Bezetting: Ben van den Dungen (sax), Edgar van Asselt (piano), Steven Zwanink (bas), Marc Schenk (drums)

Zondag 27 april: Magda Mendes (vocals)


Deze Portugese singer-songwriter is o.a. bekend van de in Nederland gevestigde formatie Luzazul.

Magda zingt en speelt traditionele Portugese muziek sinds haar jeugd. Ze woont sinds 2002 afwisselend in Portugal en Nederland. Magda heeft LatinJazz gestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts Academy) waar zij afstudeerde in 2006.
In de afgelopen jaren heeft ze gewerkt met bands als Luzazul en Camiel. meestal gekoppeld aan Braziliaanse jazz, maar ook met nieuwe stijlen die ontstaan in Nederlandse latin-scene. Deze zondag zal ze stukken uit het Braziliaanse repertoire, maar ook eigen stukken én composities van Edgar van Asselt ten gehore brengen.

Bezetting: Magda Mendes (vocals), Edgar van Asselt (piano), José Lopretti (bas), Enrique Firpi (drums)


Zondag 8 juni: SALT CITY SIX


Het leeuwendeel van de band trad vroeger op onder de naam de Homemade Blues Band (bassist, percussie, zag/toetsen). Deze is op gegeven moment uit elkaar gevallen en met aanvulling van 2 (nieuwe)
(nieuwe) gitaristen en een saxofoon speler is vervolgens aan een nieuw repertoire gewerkt.

Dat repertoire bestaat uit semi-akoestisch en licht electrische blues nummers, afgewisseld met ballads of meer folk achtige country songs.

Voor de tweede keer treden de SALT CITY SIX op in de Brasserie.

Lydia Hendrikje and Fernando Camas form an exciting duo that shares the love for Brazilian repertoire.
The music they play is rhythmical and melodic and the two of them add their own special something to it:
Their different backgrounds and musical experiences let them arrange the songs in unexpected, exciting
ways and add personality.
Fernando Camas, a Spanish guitar player, has been influenced by Jazz, Flamenco and World Music.
He is driven by exploring new rhythms and grooves and lays down a powerful carpet of harmony.
Lydia Hendrikje, a singer from Germany, has been influenced by Jazz, World Music and Pop.
With a voice sometimes fragile and soft, sometimes edgy, but always warm and inviting, her melodies are
inspiring and full of energy.
They both write their own music as well and are experienced performers.
Together, they take you on a journey of songs full of spontaneity, freedom and groove, always using the two
great elements of Brazilian music: melody and rhythm.
Let’s go around Brazil!

Website: http://lydiahornung.com


Zondag 11 mei: #AROUNDBRAZIL
Zondag 25 mei: Gitarist Freddy Bryant


Als niemand minder dan jazzlegende Kenny Burell over je schrijft dat je een  'brilliant guitarist and composer' bent, dan zegt dat wel wat. Freddie Bryant is dan ook een uitzonderlijk muzikant, die zich moeiteloos door jazz, Braziliaanse en klassieke muziek beweegt. Freddie tourde onder meer met Salif Keita, Tom Harrell, Joshua Redman en Wynton Marsalis. Hij tourde in meer dan 50 landen, en nam onder eigen naam vele albums op, waarvan de laatste 'Dreamscape' , met Scott Colley en Chris Potter.
Het belooft een bijzonder concert te worden  dus wees op tijd!
Bezetting:Freddie Bryant (gitaar), Edgar van Asselt (piano), Frans van Geest (bas), Marc Schenk (drums)

On Sunday, may 25th you may enjoy
guitarist Freddie Bryant

Jazz legend Kenny Burrell  described Freddy Bryant as 'a brilliant guitarist and composer'. And he hits the nail on the head. Freddie Bryant is an extraordinary musician equally comfortable in styles as jazz, Brazilian word and classical music. You might have heard him with Salif Keita, Tom Harrell, Joshua Redman or Wynton Marsalis. Freddie Bryant toured more than 50 countries and recorded numerous albums. His latest one 'Dreamscape' featured Scott Colley and Chris Potter.

Needless to say, this is going to be a special event, so please be on time. No cover, no charge, and even the parking is free! :
Line-up:Freddie Bryant (gitaar), Edgar van Asselt (piano), Frans van Geest (bas), Marc Schenk (drums)

Zondag 26 juni:  zangeres Estrella Acosta


Estrella Acosta is een van de veelzijdigste zangeressen van de Latin- en jazzmuziek. Ze leidde diverse eigen groepen zoals Estrella's Guajira, Jazz a la Cubana en Esquina 25, waarmee ze optrad op internationale   festivals,  o.a. World Music Chicago , Curaçao  Jazz  en
toerde met haar band langs de grote theaters van Nederland. Zij treedt ook op in befaamde clubs als het Bimhuis (Amsterdam), SOB's (New York City), Ronnie Scott's (Londen). Estrella heeft opgetreden met vele groten van de Latijns-Amerikaanse muziek, waaronder Toninho Horta, Craig Handy, Leonardo Amuedo en Jovino Santos Neto. In Nederland trad zij ook
op met Carel Kraayenhof en het Metropole Orkest.

Bezetting:Estrella Acosta (vocals),  Edgar van Asselt (piano), José Lopretti (bas), Marc De Jong (drums)
Frankie McCoy, beter bekend als Urban Daugter is geen onbekende in de internationale muziekscene. Ze is een Amerikaanse soulzangeres en scoorde in 1997 dj Sash een wereldwijde nummer 1 hit: 'Stay'. Sinds 1999 woont ze in Den Haag waar zij in 2007 de UD bam (Urban Daughter bad ass music) Studio begon. Frankie is een zeer veelzijdige zangeres die naast R&B ook, Funk, Soul, en Jazz zingt. Het belooft weer een geweldige zondagmiddag te worden
Zondag 27 juli:  zangeres Frankie McCoy


Zondag 31 augustus:  zangeres Fulvia di Domenico


Fulvia di Domenico werd geboren in Rome, Italie en groeide op al reizend tussen Afrika, Frankrijk, Spanje en Italie. Ze studeerde talen en literatuur aan de universiteit van Rome en Granada, maar daarnaast bleef ze haar passie voor zingen door ontwikkelen; een passie die van kleins-af-aan al duidelijk aanwezig was. In Rome studeerde ze jazz zang bij Maria Pia de Vito en in 2002 werd ze toegelaten tot de afdeling Jazz and World Music van het Rotterdams Conservatorium, waar ze in 2006 afstudeerde. Al tijdens het conservatorium nam haar carrière  een  internationale   vlucht met   Nederland,  België,  Duitsland, Spanje, 
Italië en Brazilië als belangrijkste werkterrein. Zo werkte ze al heel snel samen met internationale top musici in diverse genres. Met deze achtergrond is haar muziek een prachtige mix geworden van kleuren, smaken, talen en ritmes; een weerspiegeling van haar ervaringen van over de hele wereld.

Bezetting:Fulvia di Domenico (vocals),  Edgar van Asselt (piano), José Lopretti (bas), Enrique Firpi (drums)

Zondag 30 november JAZZSTEPS


De band is in 1998 opgericht, en speelt regelmatig in Jazzclubs en op Festivals in den lande. Het repertoire is veelomvattend, Modern Jazz Quartet style aangevuld met  een aantal mondharmonica stukken van Stevie Wonder en Jean Toots Thielemans. Verder zal op 30 november als gast vocaliste Suzanne de Rooij optreden met de band!
On the Jazz is een professioneel easy listening/jazzy combo. Zij spelen een mix van easy listening, American songbook en hedendaagse hits in een jazzy eigen manier. De unieke timing en sound van de (mezzosopraan) zangeres Joke Hopman, die ook bongo speelt, wordt aangevuld door een gitarist (tevens backing vocals), contrabas en (desgewenst) saxofoon. Kortom heerlijke muziek voor uw feestje, receptie etc.

Zondag 28 september  ON THE JAZZ


Zondag 26 oktober  SALT CITY SIX


The boys are back..
Zondag 30 november   JAZZ STEPS


JAZZSTEPS speelt Modern Jazz Quartet-style mondharmonica stukken van Stevie Wonder en Jean Toots Thielemans.

Gast vocaliste Suzanne de Rooij


Zondag 25 januari ON THE JAZZ


Voor de 2e keer, wegens groot succes in de Brasserie ön the jazz" met Joke Hopman.

Voor meer info http://www.onthejazz.nl

Zondag 22 Februari :  @SUNDAY MUSIC  Yumarya Grijt


Op Curaçao kwam Yumarja al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en zingen. Ze luisterde naar alle muziekstijlen, waaronder de folkloristische muziek van haar eiland en de Salsa muziek van sterren als Celia Cruz en Oscar D'Leon. Sinds ze in Nederland woont speelt ze met de top van de Nederlanse Latin Scene, waaronder Gerardo Rosales, Masalsa  en Alberto Caicedo. Ze trad op op grote festivals als North Sea Jazz en op het Zomercarnaval in Rotterdam.

Zondag 22 Februari  zal ze een aantal bekende stukken uit het Latin en Salsa repertoire ten gehore brengen.

Bezetting: Yumarya Grijt (vocals), Edgar van Asselt (piano), Mick Paauwe(bas), Gerardo Rosalez (percussie) en Ellister van der Molen (trompet)


Zondag 29 maart   JAZZ STEPS


JAZZSTEPS speelt Modern Jazz Quartet-style mondharmonica stukken van Stevie Wonder en Jean Toots Thielemans.

Gast vocaliste Suzanne de Rooij


Zondag 26 APRIL The Betty Ray Experience


Zondag 31 MEI D'eve Archer


Hoewel ze klassiek opgeleid is,werd D'Eve al snel toegetrokken naar de sound van Jazz, R&B, Soul en Hip Hop. Op haar 12e componeerde zij haar eerste lied en haar repertoire is nu uitgegroeid tot meer dan 100 songs.
Hoe ze haar eigen muziek beschrijft? Hier is het recept: ' 1/4 tsp of classical, 1/2 cup of Jazz, 1 1/2 cups of soul, 2 cups of  R&B with a pinch of raw edge all mixed up in a bowl of my love. Once you've got these ingredients, consume it in your heart, soul, and mind, and you'll never be hungry again.' Nuff said!
http://www.devearchermusic.com/
www.facebook.com/sunday-music-at-brasserie-archipel


Zondag 28 JUNI  Ben Blue


Ben begon met gitaarspelen in 1974 en speelde vanaf 1977 in een groot aantal landelijk bekende bands, zoals Highway Chile en Helloïse. In deze tijd bouwde hij een reputatie op als een van de beste gitaristen van Nederland. De nadruk lag op strakke slagpartijen en tot in de puntjes uitgewerkte virtuoze solo’s. Hij componeerde en speelde een aantal LP’s en CD’s vol en trad op in alle Nederlandse zalen.
Hoogtepunten waren in 1985 de Los Vast Roadshow in een uitverkochte “Kuip” en in 1987 een prestigieus optreden in de Rotterdamse Ahoy’, waaraan verder werd meegewerkt door o.a. Adam Curry en de Star Sisters.??In 1991 kwam hij terecht bij de band van Bertus Borgers. Hier werd hem te verstaan gegeven dat zijn minutieus uitgezochte solopartijen niet op prijs werden gesteld en dat er geïmproviseerd diende te worden. Toen-ie dat eenmaal doorhad was het hek ook van de dam en elk optreden was vanaf toen anders.
Zondag 27 September Ray Dessa & Rachelle Mar


Soul/Latin/Jazz/Pop-Hits  '60- heden van oa.Amy Whinehouse/Stevie Wonder/Jos Stone/Santana/Whitney Houston/Celia Cruz/Marvin Gaye/Bill Withers/ D'angelo/Jesse J etc.

  

Ray Dessauvagie speelde al 25 jaar regelmatig in de bekende horeca van Den Haag,w.o. Savanna, Toff, Harbourclub,El Gusto,Rootz,Pater,beachclub Doen,Buena Vista Beachclub etc.en bekende festivals Tong Tong Fair,Jazzfestivals,bedrijfs(feesten Ikea,bijenkorff etc.)door heel Nederland en speelt momenteel succesvol met Zangeres Rachell Mar met veel "Soul" een allround repertoire !!

Bezetting:
Ray Dessauvagie   - Gitaar & Back.Vocals
Rachelle     Mar       - Lead -Vocals
Tommy Macdonald - Cajon/Conga/Bongo           

Zondag 25 oktober G-Roots


Het genre van de groep is net als de groep zelf, zeer gevarieerd, van moderne black-gospel tot Nederlandstalig, van soul tot eigen verzoeknummers. Alles is mogelijk.

Zondag 29 november JAZZ STEPS


Zondag 31 januari  Eef & Co


Eef & Co speelt Americana muziek met oa invloeden uit de bluegrass, rock'a'billy, rock'n'roll en country. Oa nummers van de Stray Cats, Cash, Beach Boys maar ook Tom Waits en Neil Young komen voorbij.

Eef Dijkstra: 5-string Banjo, Gitaar en zang
Willem van Zweeden: Contrabas en zang
Debby Groen: Percussie en zang
Sander Westerduin: Accordeon en zang


Zondag 28 februari : Ibernice McBean


Als freelance vocaliste blijft Ibernice MacBean verrassen met zeer uiteenlopende projecten. Ze toerde met Zap Mama door Europa en in 2013 ging met de release van haar jazz album een droom in vervulling. Met haar vaste jazz combo is ze geregeld te zien in Vlaanderen en Nederland. Ibernice is de vaste vocal coach van The Voice van Vlaanderen en is
tevens gastprofessor popzang aan het conservatorium van Gent.

Ze is zeer veelzijdig en op haar repertoire staan stukken uit de jazz, gospel, funk en musical. Het belooft weer een spetterende middag te worden in Brasserie Archipel!

Bezetting: Ibernice Mc Bean (vocals), Edgar van Asselt (piano), Jeroen Vierdag (bas) , Marc Schenk (drums)
Zondag 26 maart: Back in Town.


Veertig jaar geleden speelden ze al met elkaar. In Haagse kroegen en jazzclubs.
Daarna een eigen leven opgebouwd, maar de jazz kruipt nog door hun bloed.
Recent hebben ze elkaar weer gevonden en hebben ze de vingers weer warm
gespeeld om zondagmiddag 26 maart een uniek optreden te verzorgen voor de
vriendenkring van Brasserie Archipel. Jazz zoals het moet, in de omgeving van
een brasserie die één maal per maand wordt omgetoverd tot een intiem jazz-
café. Eigenlijk rustige achtergrond jazz met stukken uit het American Songbook,
maar evengoed nummers van Michel Legrand. Ze halen hun eigen jonge jaren
weer terug waarin ze met zoveel plezier gespeeld hebben en hun enthousiasme
en gevoel voor swing blijft onmiskenbaar het hart van dit trio.
Zondag 27 november : Eef & Co


Eef & Co speelt Americana muziek met oa invloeden uit de bluegrass, rock'a'billy, rock'n'roll en country. Oa nummers van de Stray Cats, Cash, Beach Boys maar ook Tom Waits en Neil Young komen voorbij.

Eef Dijkstra: 5-string Banjo, Gitaar en zang
Willem van Zweeden: Contrabas en zang
Debby Groen: Percussie en zang
Sander Westerduin: Accordeon en zang